BIBIANA Danmark‘s udstilling, “Ø”, genskaber illustrationerne fra Anna Jacobinas bog af samme navn og indbyder til fordybelse, insirerer til at fortælle videre og gå på opdagelse. Udstillingens univers skal fungere som en katalysator for en dialog, hvori man kan sætte ord på følelser som venskab, sorg og ensomhed.

Formålet med “Ø” er at give et fælles sprog til børn, unge, deres forældre eller undervisere, om det, der er svært at tale om. Lauritzen Fondens har bevilget 527.000kr. til etablering og formidling af installationsværket og vandreudstillingen.

Der udvikles to udstillinger: Totalinstallationen og vandreudstillingen, der sikrer udbredning i tre områder af Danmark, hvor installationsværket kommer til at være: Hirtshals, Esbjerg og Helsingør, som til sammen skal nå ud til hele landet. Vandreudstillingen kan komme ud til mindre biblioteker, kulturhuse og rådhuse  over hele Danmark.

 

Foto: BIBIANA Danmark - Ø
Foto: BIBIANA Danmark - Ø
Foto: BIBIANA Danmark - Ø
Foto: BIBIANA Danmark - Ø

Forskning i ryggen

Børns Vilkår har i 2019 i samarbejde med Trygfonden udarbejdet en rapport, hvor ensomhed og følelsen af at stå udenfor påpeges som en af de største barrierer for et godt børneliv – både i sociale fællesskaber og i familien. Da nogle af de mest markante konsekvenser ved en opvækst i fattigdom er social isolation, ensomhed og dårlig trivsel, er det netop afgørende at kunne italesætte og arbejde med de svære følelser, børn lige så vel som voksne.

I Lauritzen Fonden tror vi på, at mødet med kunst og kultur har en afgørende betydning for børn og unges liv. Det understøtter trivsel og dannelse at være en del af fællesskaber, der stimulerer fantasien og kreativiteten.

– Kamilla Søgaard, chef for kulturområdet i Lauritzen Fonden

 

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: BIBIANA Danmark

Støttebeløb i alt: 527.000

År: 2020 - 2023

bibianadanmark.dk/

BIBIANA Danmark er en non-profit-organisation fra 2011, der arbejder for at inspirere og undervise børn i kunst og kultur med illustrationskunst gennem udstillinger i børnehøjde som medium.