Lauritzen Fondens erhvervsaktiviteterne er samlet i Lauritzen Fonden Holding ApS, der forvalter værdier for over 10 mia. kr. i selskaberne  J. Lauritzen, DFDS og øvrige investeringer med det formål at virke for Danmarks anseelse ved fremme og udvikling af dansk søfart, særligt indenfor international skibsfart, og af dansk foretagsomhed i øvrigt.

 

J. Lauritzen A/S

DFDS A/S

Øvrige investeringer

J. Lauritzen

Siden J. Lauritzen blev grundlagt i 1884 har rederiet været involveret i en lang række forskellige aktiviteter indenfor international skibsfart. I dag er J. Lauritzen et ikke-operationelt investeringsselskab i den maritime sektor og ejer bl.a. tørlastrederiet Lauritzen Bulkers og har en række minoritetsaktieposter i børsnoterede shipping selskaber, herunder BW Epic Kosan, Hafnia og Gram Car Carriers og har desuden investeringer i shippingfonde.

 

 

DFDS Seaways driver et netværk med 30 ruter med 55 fragt- og passagerskibe, mens DFDS Logistics tilbyder transportløsninger i Europa med trailer, containere og jernbane.

DFDS er Nordeuropas største kombinerede rederi- og logistikvirksomhed.

Virksomheden har 7.000 ansatte (incl. associerede selskaber) i 20 lande. DFDS blev stiftet i 1866 og har hovedkontor i København. DFDS er noteret på Københavns Fondsbørs.

Igennem Lauritzen Fonden Holding ApS er Lauritzen Fonden engageret i følgende virksomheder:

NanoNord A/S
NanoNord udvikler realtids analyseudstyr til forskellige industrier vha. NMR teknologi. Virksomheden har CatGuard som måler catfines (catalytic fines) i bunkerolie, og Tveskaeg som måler forskellige kritiske urenheder i vand eller spildevandsbranchen. Læs mere om NanoNord.

FME A/S
Frederikshavn Maritime Erhvervspark A/S driver ejendomsudlejning på Danyards tidligere værftsområder i Aalborg og Frederikshavn. FME disponerer over ca. 50.000 kvm kontor, produktions- og lagerlokaler, der pt. er lejet ud til 70 forskellige lejere. Læs mere om FME.

SmartVan A/S
SmartVan producerer professionelt udstyr til varevogne. Læs mere om SmartVan.

Durisol UK
Durisol producerer bæredygtige byggeblokke, der kan anvendes til konstruktion af alle tænkelige former for yder- og indervægge. Blokkene er fremstillet af 80 pct. genbrugsmateriale og kun 20 pct. cement. Ydermere er blokkene effektivt støjabsorberende. Læs mere om Durisol.

Expanite A/S
Expanite har udviklet en hurtig og kosteffektiv proces til overfladehærdning af rustfrit stål. Produkter der er hærdet med Expanites teknologi har overlegne korrosions-, slid-, udmattelses- og rivningsegenskaber tilpasset kundens behov. Læs mere om Expanite.

MinervaX
Biotekselskab der udvikler en vaccine mod infektionen gruppe B-strepetokokker særligt tiltænkt gravide, således de ikke overdrager farlige og skadefulde bakterier til deres nyfødte. Læs mere om MinervaX.

Invest Brasil A/S
Stiftet i 2008 og arbejder med målrettet investering i boligudviklingsprojekter, erhvervsejendomme og shoppingcentre til Brasiliens hurtigt voksende middelklasse. Læs mere her.