Lauritzen Fondens erhvervsaktiviteterne er samlet i Lauritzen Fonden Holding ApS, der forvalter værdier for over 10 mia. kr. i selskaberne  J. Lauritzen, DFDS og øvrige investeringer med det formål at virke for Danmarks anseelse ved fremme og udvikling af dansk søfart, særligt indenfor international skibsfart, og af dansk foretagsomhed i øvrigt.

 

J. Lauritzen A/S

DFDS A/S

Øvrige investeringer

J. Lauritzen

Siden J. Lauritzen blev grundlagt i 1884 har rederiet været involveret i en lang række forskellige aktiviteter indenfor international skibsfart. Idag fokuserer rederiet på transport af tørlast gennem Lauritzen Bulkers.

J. Lauritzen beskæftiger ca. 170 ansatte til søs og på kontorerne omfattende mange forskellige nationaliteter.

Udover hovedkontoret i København, har J. Lauritzen kontorer i Singapore, Dubai, Hong Kong og USA, som understøtter rederiets kommercielle, operationelle og tekniske aktiviteter.

 

DFDS Seaways driver et netværk med 30 ruter med 55 fragt- og passagerskibe, mens DFDS Logistics tilbyder transportløsninger i Europa med trailer, containere og jernbane.

DFDS er Nordeuropas største kombinerede rederi- og logistikvirksomhed.

Virksomheden har 7.000 ansatte (incl. associerede selskaber) i 20 lande. DFDS blev stiftet i 1866 og har hovedkontor i København. DFDS er noteret på Københavns Fondsbørs.

Igennem Lauritzen Fonden Holding ApS er Lauritzen Fonden engageret i følgende virksomheder:

NanoNord A/S
NanoNord udvikler realtids analyseudstyr til forskellige industrier vha. NMR teknologi. Virksomheden har CatGuard som måler catfines (catalytic fines) i bunkerolie, og Tveskaeg som måler forskellige kritiske urenheder i vand eller spildevandsbranchen. Læs mere om NanoNord.

FME A/S
Frederikshavn Maritime Erhvervspark A/S driver ejendomsudlejning på Danyards tidligere værftsområder i Aalborg og Frederikshavn. FME disponerer over ca. 50.000 kvm kontor, produktions- og lagerlokaler, der pt. er lejet ud til 70 forskellige lejere. Læs mere om FME.

SmartVan A/S
SmartVan producerer professionelt udstyr til varevogne. Læs mere om SmartVan.

Durisol UK
Durisol producerer bæredygtige byggeblokke, der kan anvendes til konstruktion af alle tænkelige former for yder- og indervægge. Blokkene er fremstillet af 80 pct. genbrugsmateriale og kun 20 pct. cement. Ydermere er blokkene effektivt støjabsorberende. Læs mere om Durisol.

Expanite A/S
Expanite har udviklet en hurtig og kosteffektiv proces til overfladehærdning af rustfrit stål. Produkter der er hærdet med Expanites teknologi har overlegne korrosions-, slid-, udmattelses- og rivningsegenskaber tilpasset kundens behov. Læs mere om Expanite.

MinervaX
Biotekselskab der udvikler en vaccine mod infektionen gruppe B-strepetokokker særligt tiltænkt gravide, således de ikke overdrager farlige og skadefulde bakterier til deres nyfødte. Læs mere om MinervaX.

Invest Brasil A/S
Stiftet i 2008 og arbejder med målrettet investering i boligudviklingsprojekter, erhvervsejendomme og shoppingcentre til Brasiliens hurtigt voksende middelklasse. Læs mere her.

Meabco A/S
Meabco A/S er et dansk privatejet biotech-firma etableret i 2001. Virksomheden forsker i kræftterapi og har en vision om at skabe en ny effektiv kræftbehandling, der har minimale bivirkninger.  Til dato har Meabco fokuseret på udviklingen af to banebrydende kræftbehandlings-præparater, BP-C1 og BP-C2. Læs mere om Meabco.