Siden 2011 har Lauritzen-prisen, som er Danmarks største og ældste skuespilpris, hyldet unge og spirende skuespiltalenter med de særlige ’Believe in You’-priser – og dem uddeles der i år fire af.


Fra venstre: Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Nina Rask, Sara Fanta Traore

 

De fire nye stjerneskud modtager den flotte pris søndag den 15. september på Folketeatret i København, hvor Lauritzen Fonden også uddeler to Lauritzen-priser, en Børne- & Ungepris og Backstageprisen. 

Allerede nu løftes sløret for modtagerne af de fire ’Believe in You’-priser, som udover hæderen også modtager 50.000 kr. hver. De fire prismodtagere, får følgende ord med på vejen fra priskomitéen:

  • Sara Fanta Traore – bl.a. kendt fra Viften, Min Kamp, Bag Enhver Mand, Sex og Tjener for to herrer samt Mungo Parks ensemble:
    ”Sara Fanta Traore er fra Amager, Allerød og alle vegne. Vi tror på, at hun bliver ved med at være lige her på scener, skærme og filmlærreder i meget lang tid. Vi tror på fremtiden i dansk teater og film. Og vi tror på dig, Sara.”
  • Flora Ofelia Hofmann Lindahl – bl.a. kendt fra Du som er i himlen, Birthday Girl og Ulven kommer:
    ”Det er på visse måder skørt at give Flora Ofelia en ’Believe in You’-pris. Fordi hun allerede er så stærkt etableret som skuespiller, så SELVFØLGELIG tror vi på det. Alligevel giver det mening – for vi tror på, at med Floras arbejdsomhed og Floras måde at forsvare sine roller på, så er det kun begyndelsen. Begyndelsen har bare været ret eksplosiv.”
  • Youssef Wayne Hvidtfeldt – bl.a. kendt fra Huset, Borgen 4, Yes No Maybe, :
    ”Han kan spille introvert – uden at det nogensinde bliver introvert. Og det kræver meget af en skuespiller at ramme den balance. For hvordan puster man liv i en kompleks karakter, der tænker mere end den taler, uden af publikum mister interessen? Youssef Wayne Hvidtfeldt ved hvordan man gør.”
  • Nina Rask – bl.a. kendt fra Orkestret, Carmen Curlers, Nattevagten 2, Grubleren, Sex og Too Sune:
    ”Nina tør udstille alle – ikke mindst sig selv. Nina flyder frit i kønsdebatten, i kunsten, i komikken og i et kulturliv, der trænger til at få genoprettet balancen. Det er modigt og – lader det til – HELT naturligt for Nina.”

Sidste års modtagere af ’Believe in You’-prisen var Alexander Mayah Larsen, Hanin Georgis, Jonathan Bergholdt Jørgensen og Petruska Miehe-Renard. Blandt tidligere års modtagere af prisen finder man desuden navne som Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, May el-Toukhy, Esben Smed, Sara Hjort Ditlevsen, Mathilde Arcel Fock, Sara Viktoria Bjerregaard, Fanny Bernth samt den ene af værterne ved årets prisuddeling, Pelle Emil Hebsgaard.