Lauritzen Fonden har fundet to af Danmarks spirende skuespiltalenter til modtagelse af årets Believe in You-priser. Prisen gives til to unge talenter, der har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som i det hele taget har markeret sig som store talenter med potentiale fremadrettet. I år går priserne til de to skuespillere Alba August og Nicolai Jørgensen, som udover hæderen også modtager 25.000 kroner for deres bemærkelsesværdige skuespilpræstationer. Prisen er tidligere gået til årets vært Pelle Emil Hebsgaard, samt blandt andre Esben Smed, Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, Natalie Madueño, Joachim Fjelstrup og Sara Hjort Ditlevsen.

De to nye stjerneskud modtager den flotte pris søndag den 15. september på Folketeatret i København, hvor Lauritzen Fonden også uddeler de øvrige priser. Heriblandt uddeles landets største skuespilpris, Lauritzen-prisen. Derudover uddeles også Lauritzen Fondens Visionspris, Lauritzen Fondens Wauw-pris, Lauritzen Fondens Børne- & Ungepris og Lauritzen Fondens Backstagepris.

Den ene modtager af Lauritzen Fondens Believe in You-pris, Alba August, er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2018. Hun debuterede allerede som skuespiller, da hun var kun otte år gammel i filmen ”En sang for Martin” i 2001. Alba August fik sit helt store gennembrud som hovedrollen Simone Andersen i Netflix-serien ”The Rain” i 2018. Hun har derudover også medvirket i de danske Tv-serier ”Gidseltagningen” og ”Arvingerne” og har bl.a. også kunnet opleves på Malmø Stadsteater i teaterversion af ”Petra von Kants bitre tårer” i 2016. Senest har Alba August gjort sig særligt bemærket i rollen som Astrid Lindgren i den dansk-svenske spillefilm ”Unge Astrid”.

I motivationen for at vælge Alba August som modtager af Lauritzen Fondens Believe in You-pris siger priskomitéen: ”Det sker ikke sjældent, at unge skuespillere brænder igennem med en helt særlig glød. Det gør Alba August også i dén grad i ”Unge Astrid”, men det mest imponerende er den helt usædvanlige selvfølgelige modenhed med hvilken hun har løst opgaven.”

Den anden modtager af Believe in You-prisen, Nicolai Jørgensen, er ligeledes uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2018. Som skuespiller har Nicolai Jørgensen haft stor medfart på de danske teaterscener, hvor man indenfor de seneste år har kunnet opleve ham i mange både store og mindre roller bl.a. i ”Drengen der ville være vægtløs” på Folketeatret i 2018, ”Shakespeare In Love” på Østerbro Teater i 2019, ”Misantropen” på Grønnegårds Teatret samt ”Den Danske Borgerkrig” og ”Revisoren” på Nørrebro Teater i 2018. I den kommende sæson kan Nicolai Jørgensen igen opleves på Nørrebro Teater – denne gang som hovedrolleindehaver i Kafkas ”Amerika”. På TV har Nicolai medvirket i serierne ”Doggystyle” på DR3 i 2018 og ”Mercur” på TV2 Charlie i 2017.

Priskomitéens begrundelse for at vælge Nicolai Jørgensen som årets mandlige talent lyder således: ”Nicolai Jørgensen er et talent som ikke er til at holde nede eller banke på plads. Lydhør og loyal, arbejdsglad og velforberedt. Altid med integritet, hvad enten han spiller Fnuggie i DR3´s Doggystyle, synger 60’er-slagere i Radio Mercur på TV2, eller er H.C. Andersens nattergal på Grønnegårds Teatret.”