Lauritzen Fonden har fundet to af Danmarks spirende skuespiltalenter til modtagelse af årets Believe in You-priser. Prisen gives til to unge talenter, der har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som i det hele taget har markeret sig som store talenter med potentiale fremadrettet. I år går priserne til de to skuespillere Asta Kamma August og Diluckshan Jeyaratnam, som udover hæderen også modtager 20.000 kroner for deres bemærkelsesværdige skuespilpræstationer. Prisen er tidligere gået til årets vært Pelle Emil Hebsgaard, samt blandt andre Esben Smed, Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, Natalie Madueño, Joachim Fjelstrup og Sara Hjort Ditlevsen.

De to nye stjerneskud modtager den flotte pris søndag den 9. september på Folketeatret i København, hvor Lauritzen Fonden også uddeler de øvrige priser. Heriblandt uddeles landets største skuespilpris, Lauritzen-prisen. Derudover uddeles også Lauritzen Fondens Visionspris, Lauritzen Fondens Wauw-pris, Lauritzen Fondens Børne- & Ungepris og Lauritzen Fondens Backstagepris.

Den ene modtager af Lauritzen Fondens Believe in You-pris, Asta Kamma August, er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2017. Hendes store gennembrud kom med rollen som Ofelia i Vendsyssel Teaters opsætning af Hamlet i 2017, hvor hun på mesterlig vis portrætterede den danske prins’ skrøbelige forlovede. Asta Kamma August udtaler om modtagelsen af Lauritzen Fondens Believe in You-pris: “Jeg er simpelthen så taknemlig og glad og overvældet over at skulle modtage denne pris! Det betyder enormt meget at få sådan et her klap på skulderen!”

I motivationen for at vælge Asta August som modtager af Lauritzen Fondens Believe in You-pris siger priskomitéen: ”Asta August, vi tror på dig, når du står på en scene. Du er præcis og nærværende, og så har du en udstråling, en integritet og en følsomhed, som brænder igennem. Du overbeviser, overvælder og varmer. Man bliver helt uvægerligt optaget og opslugt af de roller, du spiller med både stilhed og vulkan, sårbarhed og råstyrke.”

Den anden modtager af Believe in You-prisen,  Diluckshan Jeyaratnam er uddannet fra musicallinjen på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2017. Som musicalperformer er Diluckshan Jeyaratnam kendt for sine roller i Fredericia Teaters produktioner, blandt andet i hovedrollen som Moses i ”Prinsen af Egypten” fra 2018 og sigøjnerkongen Clopin i ”Klokkeren fra Notre Dame” fra 2016.

Som reaktion på modtagelsen af årets Believe in You-pris siger Diluckshan Jeyaratnam: ”Det er en stor ære for mig at modtage denne pris. Jeg ser den som en kæmpe motivation og bekræftelse på at jeg er på rette spor, og at jeg skal blive ved med at arbejde ydmygt og hårdt for det jeg brænder for.”

Priskomitéens begrundelse for at vælge Diluckshan Jeyaratnam som årets mandlige talent lyder således: ”Diluckshan er allerede én vi taler om i branchen. De succesforestillinger han er med i på Fredericia Teater, det indtryk han gør, det rene, ærlige og ukrukkede udtryk han har som skuespiller, den tilstedeværelse han fylder scenen med – og ikke mindst – den stemme han har fået i gave, skal nok alt sammen gøre, at vi alle om lidt siger navnet Diluckshan Jeyaratnam uden at blinke.”