I forbindelse med FødevareBankens generalforsamling i Kolding den 23. maj, blev Lauritzen Fondens bestyrelsesformand, Jens Ditlev Lauritzen valgt som ny formand for FødevareBanken. Jens Ditlev Lauritzen har været medlem af organisationens bestyrelse de sidste seks år, men træder altså nu helt i front.

”Jeg har fulgt FødevareBankens meningsfulde arbejde i en del år og jeg glæder mig til at komme endnu tættere på. I de år, jeg har fulgt FødevareBanken, har udviklingen været meget positiv og jeg ser ingen grund til, at det ikke skulle fortsætte. Det arbejde glæder jeg mig til at være en del af,” siger Jens Ditlev Lauritzen og fortsætter:

”Vi er nået langt i de godt 10 år, som FødevareBanken har eksisteret i Danmark og det går godt. Sidste år uddelte vi 1.080 tons frisk overskudsmad. Det svarer til 7.400 måltider – hver eneste dag. I 2018 uddelte vi 18 pct. flere varer, end året før. Og fremgangen fortsætter i år. Et stigende antal fødevarevirksomheder er opmærksomme på muligheden for at donere mad frem for at smide den ud. Det er meget positivt. Og det giver virksomhederne et bedre image,” siger Jens Ditlev Lauritzen.

Jens Ditlev Lauritzen overtager posten efter Klaus Bustrup, der har været formand for FødevareBanken i seks år.

Uddrag fra FødevareBankens pressemeddelelse

Om FødevareBanken

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark.

På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed.

Denne problemstilling kæmper FødevareBanken for at ændre og organisationens frivillige sørger derfor blandt andet for at overskudsmad fra fødevarebranchen køres ud til socialt udsatte, så de får mulighed for at få gode og nærende måltider