Lauritzen Fonden har i 75 år støttet samfundets udsatte grupper, men dette er fondens første investering i finansiel inklusion i udviklingslande.

Investeringen bidrager til at nå flere fattige i Afrika og Asien med finansielle services, der giver mulighed for at arbejde sig ud af fattigdom. Kvinder er i fokus, både fordi de traditionelt er ekskluderet fra finansielle services, og fordi den indkomst deres mikro-virksomhed generer typisk kommer hele familien til gode og bidrager til bedre sundhed og uddannelse af børn.

– I Lauritzen Fonden er vi optaget af at tænke nyt, både i forhold til potentielle forretningsmuligheder og måder at afhjælpe uhensigtsmæssige forhold i samfundet. Derfor glæder vi os til samarbejdet med NMI, hvor vi med en investering i finansiel inklusion vil styrke vores samfundspåvirkning og forhåbentlig bidrage til bæredygtige, sociale forandringer ud over Danmarks grænser, siger Tommy Thomsen, adm. direktør i Lauritzen Fonden.

– Vi er stolte over at kunne byde Lauritzen Fonden velkommen. Fonden har et stærkt samfundsengagement, der går godt i spænd med NMI’s værdier. Investering er også strategisk vigtig for os, da den understreger det offentlig-private og dansk-norske partnerskab i NMI, siger Arthur Sletteberg, adm. direktør i NMI.

 

 

NMI investerer i institutioner der leverer finansiel inklusion til fattige mennesker i udviklingslandene. Målet er at opnå dobbelt bottom line resultater i form af positive sociale resultater og gode finansielle resultater. I dag når NMI gennem 18 direkte investeringer 9 millioner kunder i 6 lande samt leverer et godt finansielt afkast. NMI blev oprettet i 2008 som et offentlig-privat partnerskab. Investorerne er Norfund og IFU (de norske og danske statslige fonde for udviklingslande) samt private sektor aktører inklusiv DNB, Ferd, KLP, PBU, TD Veen og Lauritzen Fonden. NMI har kontorer i København, Delhi, Jakarta, Nairobi og Oslo.

Tommy Thomsen, adm. direktør i Lauritzen Fonden: +45 40 32 36 30

Arthur Sletteberg, adm. direktør i NMI: +47 926 40 163