Traditionen tro blev Lauritzen-prisen afholdt i festlige og flotte omgivelser på Skuespilhusets Store Scene i København. Det foregik den 16. september 2015 og fondens formand, Jens Ditlev Lauritzen, havde igen i år selskab af en Michael Carøe i topform på værtssiden.

Ind imellem uddeling af priser til de talentfulde mennesker, der agerer foran og bagved kameraet og scenetæpperne, var der tid til lidt underholdning.

Temaet til dette års prisuddeling var i den grad dans og bevægelse. Det Kgl. Teaters talentfulde balletkompagni, Kompagni B, var et smut forbi og give en demonstration af deres unikke evner, Chadi Abdul Karim lavede spokenword indslag flankeret af den talentfulde danser Mark Philip og solodanser Jesper Kryger fra Pivot overraskede alle med et spektakulært nummer. Derudover var der sang og musik fra Michael Carøe og Tivolis koncertorkester.

Lauritzen-prisen_CLU0549 2
Lauritzen-prisen_CLU0649 2
Lauritzen-prisen_CLU0671 2
Lauritzen-prisen_CLU0860 2
Lauritzen-prisen_CLU0864 2
Lauritzen-prisen_CLU0874 2
Lauritzen-prisen_CLU0254 2
Lauritzen-prisen_CLU0273 2
Lauritzen-prisen_CLU0287 2
Lauritzen-prisen_CLU0291 2
Lauritzen-prisen_CLU0295 2
Lauritzen-prisen_CLU0300 2
Lauritzen-prisen_CLU0315 2
Lauritzen-prisen_CLU0419 2
Lauritzen-prisen_CLU0428 2
Lauritzen-prisen

Karen-Lise Mynster og Peter Plaugborg

Lauritzen-prisen er blevet uddelt hvert år siden 1993 – og før det som Henkel-prisen til kvindelige skuespillere siden 1965, hvilket gør år 2015 til 50-års jubilæet for uddeling af prisen.
Til forskel fra de fleste andre teater- og skuespillerpriser er Lauritzen-prisen ikke blot forbeholdt scene-skuespillere. Der lægges derimod stor vægt på bevågenhed og aktualitet i selve spille- og udtryksformen, så prisen kan også tildeles personer på grundlag af en række unikke præstationer inden for film og TV.

Prismodtagerne bliver udvalgt af en priskomité, og priserne kan derfor ikke søges.

Lauritzen-prisen er på kr. 250.000 til hhv. en mandlig og kvindelig skuespiller. Hermed markerer prisen sig som én af de absolut største skuespillerpriser herhjemme.

Visionsprisen

Henrik Hartmann

Denne pris er på kr. 100.000 og gives til enkeltperson, en organisation eller en gruppe, som har haft modet til at turde satse, sprænge rammer og have en stærk kunstnerisk vision, som er blevet realiseret. Prisen kan gives både til projekter inden for teater, film og TV.

 

Backstage-prisen

Manuel Claro, fotograf

Prisen på kr. 50.000 gives til en person, som normalt står i skyggen af skuespillerne på en produktion. Prisen gives til en person inden for enten film, tv eller teater, som har bidraget ekstraordinært flot gennem en hel karriere eller på en enkelt produktion og som qua sit arbejde får skuespillerne til at fremstå endnu bedre i deres præstationer. Prisen kan gives til alt lige fra en dramatiker, en manuskriptforfatter, en tekniker, en fotograf, en scenograf, en kostumedesigner eller lignende.

Wauw-prisen

Susanne Breuning

Wauw-prisen på kr. 30.000 gives til en skuespiller, som giver en overraskende præstation. Det kan dreje sig om en etableret skuespiller, som optræder i en helt uventet type rolle eller sammenhæng.

Believe in You-prisen

Sicilia Gadborg Høegh og Joachim Fjelstrup

Der uddeles to priser á kr. 20.000 til unge talenter, som har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som i det hele taget har markeret sig som store talenter med et flot potentiale, der er værd at satse på.

Fokus på Lauritzen Fondens sociale arbejde

Under prisuddelingen bliver der desuden sat fokus på 3 almennyttige indsatser, vi er særligt stolte af at have støttet. Der blev vist en lille portrætfilm af hver organisation, og der var mulighed for at stille spørgsmål og snakke med projekterne i foyeren efterfølgende. I 2015 satte vi fokus på:

Fisken

Projekt Gadespejlene

Fit for Kids