Det var en festlig eftermiddag, hvor vi samtidig kunne markere 25. året for uddelingen af Lauritzen-prisen, introducere en ny Børne- og Ungepris og give de glade hoved- prismodtagere mulighed for at donere 50.000 kr. til en social eller almennyttig indsats efter eget valg. Danica Curcic valgte Chimalaya Charity og Ole Thestrup gav sin støtte til Behandligscenter Stien. Sicilia Gadborg-Høegh førte publikum sikkert gennem prisuddelingen i selskab med både Jens Ditlev Lauritzen og en Michael Carøe, der ikke kunne dy sig for at give den gas til et Sinatra-nummer til slut. Derudover gav Pelle Emil Hebsgaard, tidligere Believe in You-prismodtager, en smagsprøve på den kommende Seebach-musical han spiller med i.

Lauritzen Fonden ønsker alle prismodtagerne tillykke og takker for en fantastisk dag på Folketeatret.

Priskomitéen 2017
Lauritzen-prisen 2017
Pelle Emil Hebsgaard giver en smagsprøve på den kommende Seebach-musical han spiller med i
Lauritzen-prisen 2017
Lauritzen-prisen 2017
Lauritzen-prisen 2017

Se alle de dygtige prismodtagere herunder:

Lauritzen-prisen

Ole Thestrup og Danica Curcic

Lauritzen-prisen er blevet uddelt hvert år siden 1993 – og før det som Henkel-prisen til kvindelige skuespillere siden 1965, hvilket gør år 2015 til 50-års jubilæet for uddeling af prisen.
Til forskel fra de fleste andre teater- og skuespillerpriser er Lauritzen-prisen ikke blot forbeholdt scene-skuespillere. Der lægges derimod stor vægt på bevågenhed og aktualitet i selve spille- og udtryksformen, så prisen kan også tildeles personer på grundlag af en række unikke præstationer inden for film og TV.

Prismodtagerne bliver udvalgt af en priskomité, og priserne kan derfor ikke søges. Lauritzen-prisen er på kr. 250.000 til hhv. en mandlig og kvindelig skuespiller. Hermed markerer prisen sig som én af de absolut største skuespillerpriser herhjemme

Ole Thestrup og Danica Curcic
Ole Thestrup
Danica Curcic

Visionsprisen

Bodil Alling

Denne pris er på kr. 100.000 og gives til enkeltperson, en organisation eller en gruppe, som har haft modet til at turde satse, sprænge rammer og have en stærk kunstnerisk vision, som er blevet realiseret. Prisen kan gives både til projekter inden for teater, film og TV.

Bodil Alling
Backstage-prisen

Olivia Neergaard-Holm

Prisen på kr. 50.000 gives til en person, som normalt står i skyggen af skuespillerne på en produktion. Prisen gives til en person inden for enten film, tv eller teater, som har bidraget ekstraordinært flot gennem en hel karriere eller på en enkelt produktion og som qua sit arbejde får skuespillerne til at fremstå endnu bedre i deres præstationer. Prisen kan gives til alt lige fra en dramatiker, en manuskriptforfatter, en tekniker, en fotograf, en scenograf, en kostumedesigner eller lignende.

Olivia Neergaard-Holm
Børne- og ungeprisen

Teater Hils din Mor

Prisen på kr. 50.000 kr. og gives til en enkeltperson, en organisation eller en gruppe, der har børne- og unge målgruppen i fokus og har taget hånd om et relevant emne i øjenhøjde med sit publikum. Prisen gives til produktioner/projekter inden for teater, film, radio og TV – eller noget, der går på tværs af disse platforme og har haft modet til at sprænge rammer og have kant.

Teater Hils din Mor
Wauw-prisen

Joen Bille

Wauw-prisen på kr. 30.000 gives til en skuespiller, som giver en overraskende præ- station. Det kan dreje sig om en etableret skuespiller, som optræder i en helt uventet type rolle eller sammenhæng.

 

Joen Bille
Believe in You-prisen

Fanny Bernth og Patrick Baurichter

Der uddeles to priser á kr. 20.000 til unge talenter, som har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som i det hele taget har markeret sig som store talenter med et flot potentiale, der er værd at satse på.

Fanny Bernth
Patrick Baurichter
Fokus på Lauritzen Fondens sociale arbejde

Under prisuddelingen bliver der desuden sat fokus på 3 almennyttige indsatser, vi er særligt stolte af at have støttet. Der blev vist en lille portrætfilm af hver organisation, og der var mulighed for at stille spørgsmål og snakke med projekterne i foyeren efter- følgende. I 2017 satte vi fokus på:

FødevareBanken

Fulton

Mødrehjælpen