Lauritzen-prisen blev uddelt søndag den 9. september på Folketeatret i København. Det var en festlig eftermiddag, hvor årets vært, tidligere Believe in you-prismodtager, Pelle Emil Hebsgaard førte publikum sikkert gennem prisuddelingen i selskab med formand for Lauritzen Fonden, Jens Ditlev Lauritzen. Udover sang og musik fra dagens vært, demonstrerede en af årets Believe in You-prismodtagere, Diluckshan Jeyaratnam, sit store musikalske talent, da han fremførte sangen When you Believe, fra musicalen Prinsen af Egypten.

Prisuddelingen kulminerede i et spektakulært finalenummer hvor Pelle Emil Hebsgaard fik selskab af de dygtige dansere fra Pivot Dance Company.

Lauritzen Fonden ønsker alle prismodtagerne tillykke og takker for en fantastisk dag på Folketeatret.

Lauritzen-prisen 2018
Lauritzen-prisen 2018
Lauritzen-prisen 2018 - Mads Mikkelsen
Lauritzen-prisen 2018 - Inge Sofie Skovbo
Lauritzen-prisen 2018 - Inge Sofie Skovbo
Lauritzen-prisen 2018 - Mads Mikkelsen
Lauritzen-prisen 2018 - Inge Sofie Skovbo
Lauritzen-prisen 2018

Se alle de dygtige prismodtagere herunder:

Lauritzen-prisen

Inge Sofie Skovbo og Mads Mikkelsen

Lauritzen-prisen er blevet uddelt hvert år siden 1993 – og før det som Henkel-prisen til kvindelige skuespillere siden 1965.

Til forskel fra de fleste andre teater- og skuespillerpriser er Lauritzen-prisen ikke blot forbeholdt scene-skuespillere. Der lægges derimod stor vægt på bevågenhed og aktualitet i selve spille- og udtryksformen, så prisen kan også tildeles personer på grundlag af en række unikke præstationer inden for film og TV.

Prismodtagerne bliver udvalgt af en priskomité, og priserne kan derfor ikke søges. Lauritzen-prisen er på kr. 250.000 til hhv. en mandlig og kvindelig skuespiller. Hermed markerer prisen sig som én af de absolut største skuespillerpriser herhjemme.

I lighed med sidste år fik de glade hovedprismodtagere mulighed for at donere 50.000 kr. til en social eller almennyttig indsats efter eget valg. Inge Sofie Skovbo valgte at støtte STH – Servicehunde til Handicappede og Mads Mikkelsen gav sin støtte til REFUNITE.org.

Visionsprisen

Dramafronten

Denne pris er på kr. 100.000 og gives til enkeltperson, en organisation eller en gruppe, som har haft modet til at turde satse, sprænge rammer og have en stærk kunstnerisk vision, som er blevet realiseret. Prisen kan gives både til projekter inden for teater, film og TV.

Lauritzen-prisen 2018 – Rhea Leman

Backstage-prisen

Søren Møller

Prisen på kr. 50.000 gives til en person, som normalt står i skyggen af skuespillerne på en produktion. Prisen gives til en person inden for enten film, tv eller teater, som har bidraget ekstraordinært flot gennem en hel karriere eller på en enkelt produktion og som qua sit arbejde får skuespillerne til at fremstå endnu bedre i deres præstationer. Prisen kan gives til alt lige fra en dramatiker, en manuskriptforfatter, en tekniker, en fotograf, en scenograf, en kostumedesigner eller lignende.

Børne- og Ungeprisen

Det lille Teater

Prisen på kr. 50.000 kr. og gives til en enkeltperson, en organisation eller en gruppe, der har børne- og unge målgruppen i fokus og har taget hånd om et relevant emne i øjenhøjde med sit publikum. Prisen gives til produktioner/projekter inden for teater, film, radio og TV – eller noget, der går på tværs af disse platforme og har haft modet til at sprænge rammer og have kant.

Wauw-prisen

Claes Bang

Wauw-prisen på kr. 30.000 gives til en skuespiller, som giver en overraskende præ- station. Det kan dreje sig om en etableret skuespiller, som optræder i en helt uventet type rolle eller sammenhæng.

Believe in You-prisen

Asta Kamma August og Diluckshan Jeyaratnam

Der uddeles to priser á kr. 20.000 til unge talenter, som har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som i det hele taget har markeret sig som store talenter med et flot potentiale, der er værd at satse på.

Fokus på Lauritzen Fondens sociale arbejde

Under prisuddelingen bliver der desuden sat fokus på 3 almennyttige indsatser, vi er særligt stolte af at have støttet. Der blev vist en lille portrætfilm af hver organisation, og der var mulighed for at stille spørgsmål og snakke med projekterne i foyeren efter- følgende. I 2018 satte vi fokus på:

Barndrømmen
Lær for Livet
MedVind i Østerbyen