Lauritzen-prisen 2021 blev uddelt søndag den 19. september på Folketeatret i København. Det var en festlig aften, nogle af de vigtigste aktører på den danske kulturscene hyldet. Årets vært var den tidligere Believe in You-prismodtager, Pelle Emil Hebsgaard som førte publikum sikkert gennem prisuddelingen sammen med formanden for Lauritzen Fonden, Jens Ditlev Lauritzen.

I anledningen af fondens jubilæum blev der uddelt ikke mindre end 11 priser i løbet af aftenen, hvor også dygtige Emma Sehested Høeg fremførte et smukt musikalsk indslag.

The Late Night Orchestra og soul koret Shiva  sørgede for fremragende musikalsk underholdning under hele prisuddelingen.

Lauritzen Fonden ønsker alle prismodtagerne tillykke og takker for en fantastisk dag på Folketeatret.

 

Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Aftenens vært Pelle Emil Hebsgaard
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Emma Sehested Høeg gav et smukt nummer fra forestillingen "Lolita for altid"
Modtager af Lauritzen-prisen 2021: Anette Støvelbæk
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Modtager af Lauritzen-prisen 2021: Mikkel Boe Følsgaard
Soul koret Shiva
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret
Pelle Emil Hebsgaard og Jens Ditlev Lauritzen
Lauritzen-prisen 2021 På Folketeatret

 

Se alle de dygtige prismodtagere herunder:

 

Lauritzen-prisen

Anette Støvelbæk og Mikkel Boe Følsgaard

Lauritzen-prisen er blevet uddelt hvert år siden 1993 – og før det som Henkel-prisen til kvindelige skuespillere siden 1965.

Til forskel fra de fleste andre teater- og skuespillerpriser er Lauritzen-prisen ikke blot forbeholdt scene-skuespillere. Der lægges derimod stor vægt på bevågenhed og aktualitet i selve spille- og udtryksformen, så prisen kan også tildeles personer på grundlag af en række unikke præstationer inden for film og TV.

Prismodtagerne bliver udvalgt af en priskomité, og priserne kan derfor ikke søges.
Lauritzen-prisen er på kr. 250.000 til hhv. en mandlig og kvindelig skuespiller. Hermed markerer prisen sig som én af de absolut største skuespillerpriser herhjemme.

I lighed med prisuddelingen i 2019 fik de glade hovedprismodtagere mulighed for at donere 50.000 kr. til en social eller almennyttig indsats efter eget valg. Anette Støvelbæk valgte at støtte AFUK og Mikkel Boe Følsgaard gav sin støtte til Red Barnet.

Visionsprisen

Christian Lollike

Denne pris er på kr. 100.000 og gives til en enkeltperson, en organisation eller gruppe, som har haft modet til at turde satse, sprænge rammer og have en stærk kunstnerisk vision, som er blevet realiseret. Prisen kan gives både til projekter og personer inden for teater, film og TV.

 

 

Backstage-prisen

Jacob Morild

Prisen på kr. 50.000 gives til en person, som normalt står i skyggen af skuespillerne på en produktion. Prisen gives til en person inden for enten film, tv eller teater, som har bidraget ekstraordinært flot gennem en hel karriere eller på en enkelt produktion og som qua sit arbejde får skuespillerne til at fremstå endnu bedre i deres præstationer. Prisen kan gives til alt lige fra en dramatiker, en manuskriptforfatter, en tekniker, en fotograf, en scenograf, en kostumedesigner eller lignende.

 

Børne- og Ungeprisen

Natasha Arthy og Teater Refleksion

Dette år uddeltes to priser á kr. 50.000 til to enkeltpersoner, organisationer eller grupper, der har børne- og unge målgruppen i fokus og har taget hånd om et relevant emne i øjenhøjde med sit publikum. Priserne gives til produktioner/projekter inden for teater, film, radio og TV – eller noget, der går på tværs af disse platforme og har haft modet til at sprænge rammer og have kant.

Natasha Arthy

Bjarne Sandborg fra Teater Refleksion

Wauw-prisen

Iben Hjejle

Wauw-prisen på kr. 30.000 gives til en skuespiller, som giver en overraskende præstation. Det kan dreje sig om en etableret skuespiller, som optræder i en helt uventet type rolle eller sammenhæng.

Iben Hjejle

 

 

Believe in You-prisen

Arian Kashef, Sara Viktoria Bjerregaard, Jennifer Vedsted Christiansen og Lue Støvelbæk

Der uddeltes i år fire priser á kr. 25.000 til unge talenter, som har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som i det hele taget har markeret sig som store talenter med et godt potentiale, der er værd at satse på.

Fra højre: Jennifer Vedsted, Arian Kashef, Sara Viktoria Bjerregaard og Lue Støvelbæk

 

 

Fokus på Lauritzen Fondens sociale arbejde

Under prisuddelingen bliver der desuden sat fokus på tre almennyttige indsatser, vi er særligt stolte af at have støttet. Der blev vist en lille portrætfilm af hver organisation, og der var mulighed for at stille spørgsmål og snakke med projekterne i foyeren efterfølgende. I 2021 satte vi fokus på:

M/S Museet for Søfart

Platformen

 

Kunst for livet