Lauritzen-prisen er blevet uddelt hvert år siden 1993 – og før det som Henkel-prisen til kvindelige skuespillere siden 1965. Indtil 2010 har prisen været på først 50.000 og siden 100.000 skattefri kroner til to skuespillere. Nu er prisen på kr. 250.000 til hver skuespiller. Hermed markerer prisen sig som én af de absolut største skuespillerpriser herhjemme, samtidig med det er den ældste skuespillerpris udenfor foreningsregi i Danmark.

Igennem årene er der kommet flere priser til og nu tilgodeser prisuddelingen også de unge spirende talenter, scenefolk med en extraordinær vision, uventede og overraskende skuespilpræstationer, folkene bag kameraet eller tæppet og dem der har børne- og ungemålgruppen i fokus i deres produktioner. Få et overblik over de forskellige priser:

Beskrivelse af priserne

Sølvopsatserne
Ud over de kontante priser, bliver de to modtagere af Lauritzen-prisen også beriget med en unik hammerslået sølvopsats designet og udarbejdet af sølvsmeden Manuel Sjødahl.

Manuel Sjødahl har sammen med sin nu afdøde far, Erik Sjødahl, fem generationers – eller mere end 200 års – familieerfaring med at designe og skabe helt unikke ædelmetal effekter og har som afløser til skibsklokkerne, der før blev uddelt til Lauritzen-prisen, designet disse to kilo-tunge, håndsmedede og massive sølvopsatser. Af personer, der før i tiden har modtaget andet af Sjødahls design kan nævnes Dronning Margrethe, Dronning Elisabeth, Vladimir Putin, Francois Mitterand og Prinsesse Diana. Lauritzen Fonden er stolte af, at kunne forære to så smukke og kvalitetsmæssigt unikke opsatser til Lauritzen-prismodtagerne.

Erik og Manuel Sjødahl. Foto: Kirstine Ploug
Erik og Manuel Sjødahl. Foto: Kirstine Ploug
Manuel Sjødahl. Foto: Kirstine Ploug
Manuel Sjødahl. Foto: Kirstine Ploug
Erik Sjødahl. Foto: Kirstine Ploug