Lauritzen Fonden er moderselskab for rederierne J. Lauritzen A/S (helejet) og DFDS A/S (43% ejet) såvel som LF Investment ApS (tidligere Vesterhavet A/S og J. Lauritzen Holdning A/S), der er 100 % ejet. LF Investment har andele i virksomheder inden for olieanalyse, måleudstyr, bioteknologi og ejendomsmarkedet.

 

J. Lauritzen A/S

DFDS A/S

LF Investment ApS

J. Lauritzen

Siden J. Lauritzen blev grundlagt i 1884 har rederiet været involveret i en lang række forskellige aktiviteter indenfor international skibsfart. Idag fokuserer rederiet på transport af tørlast og flydende gasser, og forretningsporteføljen består af:

Lauritzen Bulkers – transport af tørlast
Lauritzen Kosan – transport af flydende gasser, herunder petrokemiske gasser

J. Lauritzen har omkring 1000 ansatte til søs og på kontorerne omfattende mange forskellige nationaliteter.

Udover hovedkontoret i København, har J. Lauritzen kontorer i Singapore, Stamford, Dubai og Manila, som understøtter rederiets kommercielle, operationelle og tekniske aktiviteter.

 

DFDS Seaways driver et netværk med 30 ruter med 55 fragt- og passagerskibe, mens DFDS Logistics tilbyder transportløsninger i Europa med trailer, containere og jernbane.

DFDS er Nordeuropas største kombinerede rederi- og logistikvirksomhed.

Virksomheden har 7.000 ansatte (incl. associerede selskaber) i 20 lande. DFDS blev stiftet i 1866 og har hovedkontor i København. DFDS er noteret på Københavns Fondsbørs.

Igennem LF Investment ApS (LFI) er Lauritzen Fonden engageret i følgende virksomheder:

Axis Offshore Pte. Ltd.
Axis Offshore driver og opererer beboelsesskibet Safe Swift, som servicerer boreplatforme og andre produktionsinstallationer til søs.

Meabco A/S
Meabco A/S er et dansk privatejet biotech-firma etableret i 2001. Virksomheden forsker i kræftterapi og har en vision om at skabe en ny effektiv kræftbehandling, der har minimale bivirkninger.  Til dato har Meabco fokuseret på udviklingen af to banebrydende kræftbehandlings-præparater, BP-C1 og BP-C2. Læs mere om Meabco.

NanoNord A/S
NanoNord udvikler realtids analyseudstyr til forskellige industrier vha. NMR teknologi. Virksomheden har CatGuard som måler catfines (catalytic fines) i bunkerolie, og Tveskaeg som måler forskellige kritiske urenheder i vand eller spildevandsbranchen. Læs mere om NanoNord.

Durisol UK
Durisol producerer bæredygtige byggeblokke, der kan anvendes til konstruktion af alle tænkelige former for yder- og indervægge. Blokkene er fremstillet af 80 pct. genbrugsmateriale og kun 20 pct. cement. Ydermere er blokkene effektivt støjabsorberende. Læs mere om Durisol.

FME A/S
Frederikshavn Maritime Erhvervspark A/S driver ejendomsudlejning på Danyards tidligere værftsområder i Aalborg og Frederikshavn. FME disponerer over ca. 50.000 kvm kontor, produktions- og lagerlokaler, der pt. er lejet ud til 70 forskellige lejere. Læs mere om FME.

SmartVan A/S
SmartVan producerer professionelt udstyr til varevogne. Læs mere om SmartVan.

Expanite A/S
Expanite har udviklet en hurtig og kosteffektiv proces til overfladehærdning af rustfrit stål. Produkter der er hærdet med Expanites teknologi har overlegne korrosions-, slid-, udmattelses- og rivningsegenskaber tilpasset kundens behov. Læs mere om Expanite.

MinervaX
Biotekselskab der udvikler en vaccine mod infektionen gruppe B-strepetokokker særligt tiltænkt gravide, således de ikke overdrager farlige og skadefulde bakterier til deres nyfødte. Læs mere om MinervaX.

Invest Brasil A/S
Stiftet i 2008 og arbejder med målrettet investering i boligudviklingsprojekter, erhvervsejendomme og shoppingcentre til Brasiliens hurtigt voksende middelklasse. Læs mere her.