The WHY Foundation er en dansk upolitisk NGO, der producerer og distribuerer dokumentarfilm til et globalt publikum. Siden 2004 har de udviklet og udbredt oplysningskampagner om basale menneskerettigheder og bæredygtig udvikling forankret i ASK WHY? konceptet.

Konceptet går ud på at biografen omdannes til et klasseværelse, hvor udskolingselever tre gange om året inviteres til at se tankevækkende dokumentarfilm, som omhandler udsatte børn og unge, i Danmark og i resten af verden. Filmvisningerne, suppleres med undervisningsmateriale og eleverne debatterer efterfølgende med en gæst, med særlig viden eller personlig erfaring, om filmens tema.

Skaber øget forståelse for andre unges liv
Konceptet er allerede udrullet i Esbjerg, København, Hobro, Aalborg, Hjørring og Thisted og i 2022 er planen at udvide med Aarhus og Region Syd, herunder: Tønder, Sønderborg og Svendborg

Målsætningen med indsatsen at styrke udskolingselevernes bevidsthed omkring egne rettigheder og at skabe en større forståelse for hinandens sociale baggrunde og forskelle.

Lauritzen Fonden har støttet med 225.000, der skal dække organisationens Esbjerg indsats.

 

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: The Why Foundation

Støttebeløb i alt: 225.000

År: 2021 - 2022

www.thewhy.dk/