The WHY Foundation er en dansk upolitisk NGO, der producerer og distribuerer dokumentarfilm til et globalt publikum. Siden 2004 har de udviklet og udbredt oplysningskampagner om basale menneskerettigheder og bæredygtig udvikling forankret i ASK WHY? konceptet.

Konceptet går ud på at biografen omdannes til et klasseværelse, hvor udskolingselever tre gange om året inviteres til at se tankevækkende dokumentarfilm, som omhandler udsatte børn og unge, i Danmark og i resten af verden. Filmvisningerne, suppleres med undervisningsmateriale og eleverne debatterer efterfølgende med en gæst, med særlig viden eller personlig erfaring, om filmens tema.

Skaber øget forståelse for andre unges liv

Konceptet er allerede udrullet i Esbjerg, København, Hobro, Aalborg, Hjørring og Thisted og planen er løbende at udvide med flere kommuner.

Målsætningen med indsatsen at styrke udskolingselevernes bevidsthed omkring egne rettigheder og at skabe en større forståelse for hinandens sociale baggrunde og forskelle.

Lauritzen Fonden har støttet The WHY FOUNDATION af flere omgange, senest med en bevilling på 500.000 kr. til fortsættelsen af samarbejdet med Esbjerg Kommune og udbredelse til resten af landet.

 

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: The Why Foundation

Støttebeløb i alt: 825.000 kr.

År: 2021 - 2024

www.thewhy.dk/