I Danmark lever 168.000 mennesker under fattigdomsgrænsen, hvoraf 13% af socialt udsatte danskere ikke får mad nok, fordi de ikke har råd. Udover at udgøre et økonomisk og sundhedsmæssigt problem, tærer det i den grad på de mennesker det berører. Mennesker der i stedet for at bekymre sig om, hvor næste måltid kommer fra, burde kanalisere deres energi på at vende en besværet livssituation.

Foto: Anders Brinckmeyer
Foto: Nikolai Linares
Foto: Nikolai Linares
Foto: Nikolai Linares
Fødevarebanken
Fødevarebanken

Retten til et sundt og nærende måltid

I 2008 blev FødevareBanken grundlagt som en frivillig forening. Målet er at tackle to samfundsmæssige udfordringer; madspild og madfattigdom, ved at være bindeleddet mellem fødevarebranchen og sociale væresteder. Hvert år kasseres tonsvis af brugbare fødevarer, så hvorfor ikke sørge for at få dem distribueret til herberger, asylcentre eller krisecentre. FødevareBankens mantra er, at alle skal have ret til et sundt og nærende måltid, samt lære om, hvordan man tilbereder og bruger råvarer i hverdagen.

Lauritzen Fonden har siden 2011 støttet FødevareBanken ad flere omgange. I 2017, gav vi støtte til købet af en kølebil til FødevareBankens drifsafdeling i Kolding, som dækker region Syddanmark, herunder også Esbjerg og de omkringliggende kommuner.

Det er således FødevareBankens kølebil der sørger for at levere overskudsmad til morgenmadsklubben på Præstegårdsskolen i Esbjergs Østerby. Læs mere om morgenmadstilbuddet på Præstegårdsskolen.

 

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: FødevareBanken

Støttebeløb i alt: 575.000

År: 2017 - 2018

www.foedevarebanken.dk