Ungdomsøen har siden 2019 gjort sig solide erfaringer med Giv-Et-År-konceptet, som har fokus på at understøtte unges engagement og udforske nye former for frivillighed. Nu skal konceptet afprøves på Platformen,  hvor unge giver et år af deres liv som frivillige og engagerer sig i alt fra aktiviteter til drift, kommunikation, beslutnings- og demokratiprocesser. De unge bliver lukket helt ind i maskinrummet og der arbejdes med dem som en del af organisationen.

Platformen, Lauritzen Fonden og Ungdomsøen ønsker med partnerskabet at arbejde for at sikre en mere mangfoldig frivillighed og inspirere organisationer over hele landet til at følge trop undervejs. Der er behov for at udvikle og udbrede en bredere og mere varieret tilgang til frivillighed, der rækker udover det boglige og udover de grupper, der er vant til at engagere sig.

Ungefællesskab siden 2019 – og til august sker det igen

Til august 2021 vil tre Giv-Et-År-unge flytte ind på Platformen, kultur- og medborgerhuset i Esbjerg, hvor de vil blive en del af driften, beslutningerne og aktiviteterne på stedet. Samtidig flytter seks nye GEÅ-unge ind på Ungdomsøen.

 

 

Kilde: Ungdomsøen
Kilde: Platformen
Kilde: Platformen
Kilde: Platformen
Kilde: Platformen
Kilde: Ungdomsøen
Kilde: Ungdomsøen

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: Fonden Ungdomsøen

Støttebeløb i alt: 2.220.000

År: 2021 - 2022

ungdomsoen.dk/