Alle har noget positivt at bidrage med – det er tanken bag Mind Your Own Business (MYOB), der siden 2010 har givet grupper af unge drenge fra udsatte boligområder mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed. Drengene udvikler en forretningsidé, lægger strategi og fører den ud i livet sammen med frivillige mentorvirksomheder og frivillige venturepiloter. Gennem arbejdet med virksomhederne får drengene udviklet deres faglige kompetencer og udvidet deres netværk, ligesom de bliver motiveret til at få en uddannelse.

Det overordnede formål med MYOB er at fastholde drengene i deres skolegang og generelt øge chancerne for, at de gennemfører en kompetencegivende uddannelse. Siden 2010, hvor organisationen blev stiftet, har MYOB engageret tæt på 700 drenge, der har etableret godt 80 mikrovirksomheder gennem MYOB Programmet.

Åbner nyt kontor i Esbjerg

MYOB har kontor i København, men har længe ønsket en base i Jylland for at kunne udvide aktiviteterne og være tættere på de jyske kommuner, virksomheder og unge drenge, som de samarbejder med, og for at møde fremtidige samarbejdspartnere. Med fondsstøtte i ryggen fra Det Obelske Familiefond, Lauritzen Fonden, K. G. Fonden og Claus Sørensen Fonden, bliver dette ønske nu en realitet og organisationen udvides med et kontor i Esbjerg.

I Lauritzen Fonden, glæder man sig over, at kontoret åbner i Esbjerg.

– Iværksætteri og foretagsomhed er en del af Lauritzen Fondens DNA, og derfor glæder vi os over, at flere unge esbjergensere nu vil blive hjulpet godt på vej i livet gennem Mind Your Own Business. Programmet tilbyder de unge et fællesskab, hvor de lærer alt fra, hvordan man etablerer et godt samarbejde med virksomheder og myndigheder til at udarbejde forretningsplaner. Det er kompetencer, som de får gavn af resten af livet, og det er vi glade for at kunne bidrage til, siger Inge Grønvold, direktør i Lauritzen Fonden.

Det nye kontor får adresse på Platformen i Esbjergs Østerbyen.

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: Mind Your Own Business

Støttebeløb i alt: 3.500.000 kr.

År: 2022 - 2025

myob.dk/

MYOB er en selvstændig organisation, der i skrivende stund har haft flere end 640 unge i Danmark og Grønland til at etablere 80 mikrovirksomheder med støtte fra Bikubenfonden, Tuborgfondet og TrygFonden. Det har de gjort i samarbejde med 77 forskellige erhvervspartnere og mere end 640 frivillige venturepiloter.