Trods stolte iværksættertraditioner er Esbjerg Kommune placeret i den svage ende, når man sammenligner med andre kommuner på antallet af nye virksomheder og nye virksomheders jobandel. Det skal der nu for alvor gøres noget ved. Et nyt iværksætterhus, som bliver en del af kultur- og medborgerhuset Platformen i Østerbyen, kan efter flere års tilløb endelig slå dørene op den 1. februar 2021.

”Med Riggen får vi et iværksætterhus, hvor rammer, udviklingsmiljø og samarbejder understøtter iværksætterne og gør dem flyvedygtige, hvilket vil bidrage til flere lokale vækstvirksomheder og dermed til flere arbejdspladser,” fortæller Business Esbjergs udviklingschef Randi Høxbro, som har været en af spydspidserne i projektet.

Iværksættere skaber fremtiden

På borgmesterkontoret vækker det nye iværksætterhus begejstring og tro på vækst. Her har borgmester Jesper Frost Rasmussen allerede tidligere ved adskillige lejligheder betonet vigtigheden af, at der skrues op for indsatsen i forhold til iværksætteriet.

”I Esbjerg prioriterer vi iværksætterområdet, og vi ønsker at gøre det attraktivt at blive iværksætter i Esbjerg Kommune ved at give lokale ildsjæle optimale vilkår, så vi også kan tiltrække nye iværksættere. Det kan vi nu med dette unikke hus, som bygger videre på vores handlekraftige fundament og kan hjælpe os til at tage en førerposition inden for iværksætteri. Med afsæt i Esbjergs muligheder skal Riggen blive regionens førende platform for iværksættere. Vores mål er, at vi hvert år skal have flere nye iværksættere, og at vi oplever øget vækst i iværksættervirksomhederne,” forklarer Esbjergs borgmester.

“Med afsæt i Esbjergs muligheder skal Riggen blive regionens førende platform for iværksættere.”
Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg 

Et aktiv for Platformen

Lauritzen Fonden har støttet det nye iværksætterhus med 7,8 mio. kr. og lægger som ejere af Platformen lokaler til Riggen. I Fonden ser man frem til at kunne bidrage til at styrke iværksætterkulturen i Esbjerg forklarer Jens Ditlev Lauritzen, formand i Lauritzen Fondens bestyrelse.

”Iværksætterånd og foretagsomhed er en del af Lauritzen Fondens DNA og derfor glæder vi os over at kunne bidrage til at styrke iværksætterkulturen i Esbjerg med vores bevilling til etableringen af Riggen. Udviklingen på Platformen er allerede godt i gang, og nu kommer Riggen til som endnu et aktiv, hvor nyskabende ideer, netværk og samarbejder på tværs af lokale ildsjæle og iværksættere skal muliggøre nye innovative fællesskaber,” udtaler Jens Ditlev Lauritzen.

“Udviklingen på Platformen er allerede godt i gang, og nu kommer Riggen til som endnu et aktiv, hvor nyskabende ideer, netværk og samarbejder på tværs af lokale ildsjæle og iværksættere skal muliggøre nye innovative fællesskaber.”

Jens Ditlev Lauritzen, bestyrelsesformand i Lauritzen Fonden