”Som en Fond med rødder i det maritime og en helt særlig tilknytning til Helsingør Værft, er vi glade for at kunne medvirke til at styrke maritime erhvervsuddannelser og arbejdskraft i byen. Med Værftshallerne som den ideelle ramme, vil bådebygger- og sejlmageruddannelserne være omgivet af et unikt maritimt miljø, og vi glæder os over at værftsbygningerne igen fyldes med liv og maritim virkelyst, hvor unge kan lære for livet,” siger Inge Grønvold, direktør i Lauritzen Fonden

Foto: Helsingør Kommune

Projektet skal realiseres i et samarbejde mellem Helsingør Kommune og U/Nord. Borgmester Benedikte Kiær ser også frem til, at der kommer nyt liv i værftshallerne:

”Området ved Kulturhavn Kronborg rummer både en unik historie og en væld af moderne arkitektur og innovation. Derfor er det også en perfekt ramme om et maritimt uddannelsesventer med en moderne bådebyggeruddannelse, der jo er blevet en højteknologisk industriel uddannelse, der samtidig har en lang og stolt historie i Danmark,” siger Benedikte Kiær.

Udover de 12,5 mio. kroner fra Lauritzen Fonden, bidrager A.P. Møller Fonden med 88 mio. kroner og Helsingør Kommune med 40 mio. kroner til renovering af den tidligere værftshal.

Læs mere om bevillingen.