I Danmark er der næsten 60.000 fattige børn. Flere af dem oplever både materielle og sociale afsavn i hverdagen. De må undvære basale ting, som andre tager for givet. Det kan være en skoletaske i forbindelse med skolestart eller manglende julegaver under juletræet. For disse børnefamilier kan julen derfor være en særlig svær tid, hvor manglerne bliver ekstra tydelige, og bekymringerne vejer tungt. Julehjælp kan derfor i en trængt hverdag, bidrage til at flere børn kan få en mindeværdig jul.

Todelt julehjælp
Mødrehjælpens Julehjælp har været todelt siden 2017. Den todelte julehjælp gør, at folk får hjælp nu og hér i form af et økonomisk bidrag, og at ansøgerne samtidig tilbydes efterfølgende rådgivning i ”Holdepunkt”, så de kan få værktøjer til at ændre deres situation på længere sigt og få troen på en lysere fremtid.

Holdepunkt er navnet på Mødrehjælpens nationale rådgivningstilbud, hvor professionelle rådgivere dagligt rådgiver sårbare gravide og forældre om samvær, skilsmisse, økonomi, abort og vold på telefon, chat og ansigt-til-ansigt.

Lauritzen Fonden har støttet Mødrehjælpen med 200.000 kr. til at sikre at flere børnefamilier i år kan få en god jul med alt hvad det indebærer af julemad, juletræ og julegaver. Gennem uddeling af Julehjælp 2021 forventer Mødrehjælpen at nå omkring 3400 sårbare børnefamilier.

Mødrehjælpens Julehjælp kan søges frem til 10. december 2021. Søg Mødrehjælpens julehjælp 2021.

Mere julehjælp i 2021
Udover Mødrehjælpen har andre organisationer også fokus på at hjælpe de børnefamilier, for hvem den søde juletid ikke nødvendigvis er så sød. I år støtter Lauritzen Fonden således også Frelsens Hær, Børnenes Kontor og Dansk Røde Kors og deres arbejde med at sikre julehjælp til de familier der har brug for en håndsrækning.

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: Fonden Mødrehjælpen

Støttebeløb i alt: 200.000

År: 2021

moedrehjaelpen.dk/