Foreningen Kanten, der har etableret og nu driver musiklokalerne Kraftværket, ønsker gennem Kraftværket at tilbyde en bred vifte af kulturelle muligheder for unge i Esbjerg. De vil stille øvelokalet til rådighed for Østerbyen og hele Esbjerg, arrangere workshops med etablerede kunstnere, tilbyde mulighed for at indspille og producere musik.

”Spillestedet Kanten er der, hvor unge og nye musikere kan få lov til at stå på scenen som udøvende kunstnere. Det lydstudie vi har bygget på kultur og medborgerhuset Platformen er med til at understøtte det skabende i at være musikere og kunstnere. Så det er et samarbejde mellem de to steder i Esbjerg, som gør, at unge musikere får de bedste forudsætninger for at eksperimentere med lyd og musik i byen,” fortæller Gustav Alvaros, formand for Foreningen Kanten og tidligere Giv-Et-År-engageret på Platformen.

Løfte musikinteressen hos lokale unge

Foreningen Kanten støtter de fællesskaber, der opstår af spirende kreative miljøer. De ønsker at give det underrepræsenterede vækstlag en scene at stå på gennem en bred vifte af projekter, der bl.a. indeholder events, undervisning og musiklokalerne på Platformen. Med Kraftværkets placering i Østerbyen er ambitionen at løfte interessen for musik, særligt for de lokale unge.

Lauritzen Fonden har givet støtte til driften af Kraftværket og igangsættelse af musikundervisning og workshops. Initiativet skal være med til at synliggøre Platformen, skabe flere kulturtiltag i Østerbyen, styrke vækstlaget og mindske kulturel ulighed i Esbjerg.

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: Foreningen KANTEN

Støttebeløb i alt: 205.000 kr.

År: 2022 - 2023