Den 1. august slog MESSEN – Platformens Spisested dørene op på Platformen i Esbjerg bydelen Østerbyen. Konceptet er enkelt: at levere god mad og godt værtskab til alle gæster.

Møde gæster i øjenhøjde

De tre kokke og venner, Emil Bødker, Peter Kronborg Højen og Hassan Chouki glæder sig til at få opfyldt den drøm, de længe har haft om at drive et socialt køkken sammen. ”Vi har fået en unik mulighed for at prøve kræfter med en socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at vi ikke skal tænke på at vende hver en krone, når vi laver et arrangement, men fokusere på gæsternes behov. Vi skal have glade mennesker ud i den anden ende,” fortæller Emil Bødker, der er 26 år og tidligere køkkenchef på Esbjerg Park.

Peter Kronborg Højen, 37 år og udlært kok fra Esbjerg Park supplerer: ”Vores fornemste opgave er at møde vores gæster i øjenhøjde, så de føler sig velkommen – uanset om man holder en familiefest, er til fællesspisning eller til konference med sit arbejde.”

På MESSEN bliver det nemlig muligt at holde alt fra private fester til større konferencer med forplejning, foruden at køkkenet skal lave sociale arrangementer, frokost og fællesspisning; et velkendt koncept på Platformen, som mange esbjergensere har taget til sig.

Thomas Abrahamsen, der er daglig leder på Platformen, glæder sig til det nye samarbejde: ”Køkkenet har en helt central plads på Platformen. Vi laver utroligt mange arrangementer med stor diversitet. Derfor er det helt afgørende, at vi har et køkken, der kan og vil lægge både hjerte og sjæl i stedet og dets gæster. Og det er jeg helt overbevist om, at de nye kokke vil,” fortæller han.

Hele krydderihylden med

Ligesom stedets gæster, bliver også maden meget varieret. 47-årige Hassan Chouki, der har marokkanske rødder, glæder sig til at få hele krydderihylden i spil: ”Vi vil gerne afspejle den mangfoldighed der er i området i vores mad. Derfor har jeg taget hele krydderihylden med, og jeg glæder mig til at lege med smagene,” siger han.

Binder Østerbyen sammen

Udover at levere god mad og godt værtskab håber de nye kokke at kunne skabe et samlingspunkt i Østerbyen. ”MESSEN er os bekendt den eneste restaurant i Østerbyen. Det forpligter. Vi håber på at kunne binde Østerbyen sammen med resten af byen,” fortæller Peter Kronborg Højen.

Lauritzen Fonden har støttet etableringen af Messen – Platformens Spisested.

 

 

 

FAKTA OM BEVILLINGEN

Bevillingsmodtager: MESSEN - Platformens spisested

Støttebeløb i alt: 3.000.000 kr.

År: 2023 - 2026

platformen-esbjerg.dk/om-messen/